Vincentka minerální voda 700 ml

Vincentka svým obsahem a vyvážeností minerálních solí a prvků umožňuje rozpouštění hlenů v dýchacích cestách, žaludku a střevech. Vincentka je doporučována k pitným a inhalačním kúrám při onemocnění cest dýchacích, hlasivek, při chorobách látkové výměny, vředové choroby žaludku, dvanácterníku a jejich pooperačních stavech, cukrovce, chronickém zánětu slinivky.

pro děti 3+ pro těhotné ženy pro kojící ženy

Vincentka pomáhá regenerovat vnitřní prostředí člověka po velkých ztrátách potu, ke kterým dochází při těžké fyzické práci, sportu, pobytu v horkém prostředí a horečnatých onemocněních.

Vincentka je vhodná pro prevenci zubního kazu u dětí v dávce 0,25l/den.

VÍCE INFORMACÍ O INHALACI VINCENTKY NALEZNETE ZDE.

Vincentka může sloužit pro uhrazení denní dávky jódu, stačí vypít 25ml (jeden doušek). Vincentka obsahuje biogenní prvky (viz výtah analýzy zdroje) jako je lithium, rubidium, cesium, měď, zinek, vanad, chrom, kobalt ve fyziologickém poměrném zastoupení a je vhodná jako přírodní doplněk výživy pro sportovce, děti, těhotné ženy a rekonvalescenty.

Vincentka je podpůrným prostředkem po alkoholových excesech.

Kontraindikována je pouze u lidí se selhávajícími ledvinami. Opatrnosti je třeba u pacientů s onemocněním ledvin a s otoky dolních končetin, ale i zde je možno Vincentku užívat po konzultaci s lékařem.

  • Pitná kúra – většinou se Vincentka podává 2× denně, na lačno před snídaní (150 ml) a poté před večeří (150 ml). Účinná pitná kúra má trvat 21 dnů. Popíjí se studená nebo ohřátá. Během příští půlhodiny nic nekonzumujeme ani nepijeme.
  • Kloktání a výplachy nosohltanu (možnost použití výrobku Vincentka nosní sprej)
  • Inhalace
  • Prevence – pijeme studenou nebo použijeme k ředění ovocných šťáv, na zálivku zeleninových salátů, k zapíjení při konzumaci alkoholu a kávy.
  • Vychlazená a smíchaná s kvalitním suchým vínem v poměru 1:1 jako střik, chutná výborně, snižuje kyselost vína.
  • K prevenci zubního kazu používáme k vyplachování úst.

Vincentka je ojedinělá minerální voda z přírodního léčivého zdroje, velmi silně mineralizovaná, jódová, uhličitá minerální voda hydrogenuhličitano-chlorido-sodného typu, se zvýšeným obsahem fluoridů a kyseliny borité. Minerální voda Vincentka se svým osmotickým tlakem 634,7 kPa velmi blíží osmolaritě lidské krve, intracelulárních tekutin, tedy vnitřnímu prostředí člověka. Při pití je proto dobře snášena i ve větším množství, nevyvolává dyskomfort v zažívacím traktu a nepůsobí nepříjemně na sliznicích dýchacích cest, je-li použita k inhalaci jako aerosol.

Dobrá snášenlivost a pozitivní efekt souvisí s koncentrací, ale i vzájemným poměrem hlavních kationtů minerální vody, kdy na buněčných membránách nevznikají velké koncentrační gradienty. Naopak vysoký koncentrační gradient pro chloridové ionty intracelulárně a bikarbonátů extracelulárně usnadňuje difusi jodidových iontů z minerální vody do tkání.

Na sliznicích se tak zvyšuje obsah sekrečního IgA v hlenu. Vápenaté kationty z minerální vody vstupují do kaskády imunologických reakcí probíhajících v povrchových vrstvách sliznice. Bikarbonáty ztekucují vazký hlen a usnadňují tak expektoraci.

Při pitné kúře se uplatňuje stejně jako při inhalaci osmolarita minerální vody a téměř fyziologická koncentrace natria a kalia. Hlavní význam bikarbonátu a kyseliny borité je pufrační. Vápenatým kationtům vstřebaným s litiovými kationty je přisuzován stimulační účinek na produkci inzulinu.

Chemická analýza po odželeznění:

Kationty (mg/l) Anionty (mg/l)
Li+ 9,1 F- 2,7
Na+ 2 170 Cl- 1 600
K+ 143 I- 5,2*
Ca2+ 304 HCO3– 4490
Ba2+ 6,03 Odželezeno
Nedisociované složky (mg/l)
HBO2 284
Celková mineralizace (mg/l) 9 060
Přírodní CO2 (mg/l) 3 100
Ph 6,7

* 522 μg/100ml, 348% referenční hodnoty příjmu

700 ml nevratný skleněný obal

Nejefektivnější inhalaci Vincentky lze docílit s použitím tzv. inhalátorů. Vincentka doporučuje inhalátory od společnosti OMRON, které taktéž nabízíme v našem e-shopu za zvýhodněné ceny. Jejich použití je jednoduché a pro inhalaci se používá jen nepatrné množství roztoku, které je beze zbytku využito. Maximálního efektu se dosahuje i maskou na ústa a nos, které napomáhá opravdu kvalitní inhalaci.  
Problematika nápojových obalů je v současné době velmi diskutované téma, ale bohužel k veřejnosti se dostanou pouze částečné informace, které zkreslují celkový pohled na tuto problematiku. Sklo je materiál, který patří k tomu nejlepšímu, do čeho jde v současné době potraviny zabalit. Bohužel i tento materiál má dopad na životní prostředí a to hlavně během své výroby. Opakované použití našich lahví na Vincentku by se zdálo jako zcela logické a vychází právě jen z těch informací, které jsou veřejnosti dostupné nebo známé. Má to ovšem spoustu ALE: 1) naše láhve jsou již vyráběné jako nevratné, proto je na ně použito o 30% méně skloviny (tzv. odlehčené sklo), než by bylo nutné použít na vratnou láhev = úspora surovin a energie při výrobě a úspora pohonných hmot při dopravě (nižší váha lahví) 2) cca 50% produkce prodáváme v lékárnách, které vratné láhve nechtějí vykupovat (prodejce má ze zákona povinnost zpět vykoupit prodané vratné obaly) 3) jsme velmi malý výrobce, který by nedokázal logisticky zvládnout koloběh vratných lahví za přijatelných finančních nákladů 4) energetická náročnost mytí lahví je poměrně vysoká a spotřebovává se u ní velké množství chemie a vody = zátěž na životní prostředí 5) problém s vratným sklem se šroubovým uzávěrem = větší náchylnost na poškození závitu láhve a tím pádem nutnost vyřazení láhve z oběhu při dalším použití 6) vratné láhve musí být přepravovány v plastových přepravkách (další těžko recyklovatelný obal navíc) = větší objem skupinového balení = nižší přepravní kapacita 7) každá sedmá láhev se již z oběhu nevrátí (cca 15%), tzn. musí se nahradit novou lahví 8) pokud se naše láhev dostane do tříděného odpadu je 100% záruka, že láhev bude znovu recyklována 9) sklovina na výrobu našich lahví obsahuje 70% recyklovaného skla
Převařením Vincentky minerály a stopové prvky zkrystalizují a stávají se těžko vstřebatelné v organismu.Také chuť se mění. Bublinky - přírodní kysličník uhličitý (Vincentka není dosycována) mají svůj význam ve skladbě vody, udržují rovnovážný stav - chemické složení vody. Osoby které nesnášejí kysličník uhličitý můžou "bublinky" za studena odstranit vymícháním, ale pak musí vodu urychleně spotřebovat.
Vincentka je doporučována během těhotentsví pro svůj obsah přírodního jódu a dalších minerálních látek, které mají příznivý vliv na průběh těhotenství. Je ovšem třeba brát v úvahu, že Vincentka obsahuje také sůl, která by se měla během těhotenství omezit (během užívání Vincentky nesolit tolik ostatní potraviny). Běžná denní dávka je 2-3 dcl. Ve vašem zájmu bychom ovšem doporučovali konzultaci s vašim ošetřujícím lékařem, co se denního množství týče.
Vincentka není voda k uhašení žízně. Vincentka se pije jako podpůrný prostředek, při doplnění minerálů a stopových prvků. Více viz informace o produktu Vincentka. Je to jako s jinými druhy potravin - pokud máme pitný režim Vincentkou vyloučíme ve stejnou dobu potraviny kde je vyšší obsah soli. V případě, kdy dochází k velkým ztrátám minerálních solí (průjmy, fyzická zátěž a pod.) nemusíme příjem soli omezovat.
Vincentka je silně mineralizovaná přírodní léčivá minerální voda, svým složením ojedinělá v Evropě. Chceme zachovat tuto kvalitu tak, jak nám ji příroda nabízí. Archivní víno také nepatří do PET lahví!
Vincentka obsahuje mimo jiné značné množství jódu. Dávkování je nutno konzultovat s lékařem.
Způsob a dobu inhalace je potřeba konzultovat s lékařem.
Inhalace Vincentky je velice jednoduchá. Stačí když do nerezového hrnce nalejete Vincentku (cca 2-3 cm) a pomalu ji zahříváte tak dlouho, než se začne uvolňovat pára (nesmí dojít k varu Vincentky). Když se začne pára uvolňovat, přehodíte si přes hlavu ručník a opatrně se nahnete nad hrnec v takové vzdálenosti, aby nedošlo k opaření. Nyní stačí 5 - 10 minut normálně dýchat. Upozornění: Dbejte zvýšené opatrnosti, aby nedošlo k opaření či popálení o horký hrnec. Nikdy nenechávejte inhalovat děti bez dozoru rodičů.
Od května 2005 se Vincentka plní pouze do nevratných lahví. Tato láhev je vyrobena z tenkostěnného skla a je určena po použití k vyhození do kontejneru pro sběr skla.
Všechny prodejny potravin mají možnost objednat Vincentku ve velkoskladech nápojů, ale jenom některé této možnosti využívají. Většinou to jsou prodejny Albert, Tesco, Kaufland, COOP, Hruška, Globus,  Delvita, InterSpar. Vincentku lze také koupit ve všech lékárnách.
Nejpozději by měla být Vincentka spotřebována do 10 dnů po otevření za předpokladu, že nedojde k úplnému odvětrání přírodního kysličníku uhličitého a nezačnou se v láhvi tvořit krystalky solí. Pro kvalitnější uchování Vincentky je vhodnější láhev z hnědého skla se šroubovacím uzávěrem, kterou je možno zakoupit v lékárnách a v některých prodejnách potravin.
Solné krystalky se utvoří ve Vincentce při odvětrání přírodního kysličníku uhličitého, který udržuje chemické složení vody. Záleží na četnosti otevření láhve a na dobrém uzavření. Nejlépe vyhovuje láhev se šroubovacím uzávěrem na nevratné láhvi Vincentky. Láhev má být uskladněna v chladnu a temnu. Přesto je nejlepší spotřebovat Vincentku do dvou dnů po otevření.
Ano je to možné. Je to dáno několika aspekty, které senzorické vlastnosti výrazně ovlivňují:
  • Balení - v letech 1977-1988 se Vincentka prodávala v plastové láhvi. Jednalo se o tvrzené PVC opatřené hliníkovou fólií místo uzávěru. Tento obal byl naprosto nevhodný pro balení sycené vody (VINCENTKA obsahuje přírodní CO2 přímo ze zdroje). CO2 rychle vyprchalo a Vincentka tak byla okysličena v láhvi a její chuť se výrazně změnila - i po chemické stránce byla znehodnocena. Dnes používáme skleněné láhve se šroubovým uzávěrem, které dokáží Vincentku nejlépe uchovat v nejvyšší kvalitě.
  • Obsah železa - VINCENTKA se od roku 1995 odželezňuje z důvodu oxidace železa v láhvi a tvorby sedimentu. Železo ve Vincentce má svoji typickou chuť, která nemusí všem úplně vyhovovat. Pokud navštívíte Luhačovice dostanete na kolonádě Vincentku s obsahem železa a můžete porovnat.
  • Technologie výroby - dnešní plnění Vincentky do láhví je technologicky na jiné úrovni než před 40 lety. Celá technologie je vyrobena z nerez oceli a jedná se o zcela uzavřený proces, který zabraňuje přístupu kyslíku k Vincentce a tím oxidaci a změně chemického složení.